Cardul European pentru Dizabilitate - fără bariere prin Europa!

 

 

Persoanele cu dizabilități,tinerii de peste 18 ani care păresec sistemul de protecție al statului, șomerii, femeile singure cu copii sunt invitații să se înscrie la cursuri de formare profesională

Dacă eşti în căutarea unui loc de muncă şi perspectivele de angajare nu sunt dintre cele mai bune, te aşteptăm să înveţi o nouă meserie şi să-ţi lărgeşti orizontul profesional.

În perioada imediat următoare, în cadrul Proiectului “Şanse egale în comunitatea noastră”,  Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează cursuri de pregătire în specializarea “lucrător în comerţ” și “legător manual”, destinate persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, domiciliate legal în Regiunea Bucureşti-Ilfov.

Cursurile sunt gratuite, toți participanții primind la absolvire diplome de calificare recunoscute  de către Ministerul  Muncii, Protecției Sociale, Familiei și Persoanelor Vârstnice și de către Ministerul Educației Naționale prin Autoritatea Națională pentru Calificări și un suport financiar în valoare de 400 lei.

Pe durata în care sunt incluşi în proiect, beneficiarii vor primi consiliere profesională şi vocaţională, orientare pe piaţa muncii şi suport emoţional. Oferit de specialişti ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, acest pachet de servicii are ca obiectiv pregătirea beneficiarilor pentru condiţiile unei pieţe a muncii dinamice şi îmbunătăţirea şanselor de a obţine un loc de muncă.

Aflat în faza de sustenabilitate, cu susţinere de la Bugetul Local al Sectorului 6, proiectul “Şanse egale în comunitatea noastră” a debutat în luna octombrie 2013, beneficiind de finanţare prin intermediul unor fonduri europene nerambursabile.

Persoanele care doresc să beneficieze de aceste servicii gratuite sunt rugate să contacteze Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, persoană de contact: Porfir Oana Maria, Responsabil comunicare, tel.0744.993.340, email: oana.porfir@dgaspc6.com.

Vă așteptăm