Cardul European pentru Dizabilitate - fără bariere prin Europa!

 

 

Operator introducere, prelucrare și validare date – o meserie pe care o poţi învăţa gratuit în Sectorul 6

Începând cu această săptămână, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 organizează cursuri de calificare în meseria de operator introducere, prelucrare și validare date. Acestea sunt destinate persoanelor defavorizate precum şomeri, persoane cu dizabilităţi, femei singure cu copii, romi etc.

Cursurile sunt oferite gratuit în cadrul proiectului “Şanse egale în comunitatea noastră” și se adresează persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, domiciliate legal în regiunea București – Ilfov.

Pe parcursul a patru luni și jumătate, participanţii vor învăţa tainele meseriei de operator prin intermediul sesiunilor teoretice și practice. Cursurile oferă participanților şansa de a obţine o diplomă de calificare recunoscută de către Ministerul  Muncii şi Justiţiei Sociale şi de către Ministerul Educaţiei Naţionale, prin Autoritatea Naţională pentru Calificări.

Pe toată durata cursurilor, participanţii vor beneficia de decontarea costurilor legate de transport, trecerea testului final şi obţinerea diplomei de calificare fiind răsplătite cu suma de 400 de lei, acordată fiecărui absolvent.

Pe durata în care sunt incluşi în proiect, beneficiarii vor primi consiliere profesională şi vocaţională, orientare pe piaţa muncii şi suport emotional, oferite de specialişti ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6. Acest pachet de servicii are ca obiectiv pregătirea beneficiarilor pentru condiţiile unei pieţe a muncii dinamice şi îmbunătăţirea şanselor de a obţine un loc de muncă.

Aflat în faza de sustenabilitate, cu finanțare de la bugetul local al Sectorului 6, proiectul “Şanse egale în comunitatea noastră” a debutat în luna octombrie 2013, beneficiind de finanţare prin intermediul unor fonduri europene nerambursabile. Într-o primă etapă, 212 persoane au primit diplome de calificare în diferite meserii, multe dintre ele fiind ulterior angajate.

Mai multe informaţii despre cursurile de calificare profesională din cadrul proiectului “Şanse egale în comunitatea noastră” se pot obţine la numărul de telefon 021/410.31.36 – persoană de contact: Camelia Barbu.